Mijn interesse voor het vak ontstond toen ik zelf geblesseerd raakte en naar de fysiotherapeut moest
Niek ten Dam

Ontmoet ons team

De 8 teamleden van Fysiotherapie de Brug in Lochem werken elke dag vol enthousiasme aan uw gezondheid. Wij hebben verschillende expertises en kunnen u dus met veel verschillende klachten snel en efficiënt helpen.

fysiotherapeut Jannet de Haan

Jannet de Haan - Ekkelenkamp

Ik ben al meer dan 25 jaar met veel plezier fysiotherapeut. Heeft u klachten van acute of chronische aard of bent u gevoelig voor blessures? Samen gaan we het bewegen weer zo optimaal mogelijk maken, herstellen en onderhouden. Ik werk zowel in de praktijk van de Brug als op locatie. Bij u thuis of in uw bedrijf, bijvoorbeeld. Zelf sport ik ook, en ik begeleid spelers en teams van de Lochemse hockeyclub.

Specialisaties

 • (jeugd-)Sportrevalidatie (kracht- en conditie training)
 • Dry needling (ook nek- hoofdgebied)
 • blessurebehandeling en -preventie
 • Medical taping
 • Medisch fitness
 • Echografie

Verder heb ik de opleiding gevolgd voor bedrijfs- (en arbeids)fysiotherapie; acupunctuur en manuele therapie Marsman. Momenteel volg ik een masteropleiding sportfysiotherapie.

Niek ten Dam

Sinds 2007 werk ik in deze gezellige fysiotherapiepraktijk in Lochem. In 2009 begon ik aan de masteropleiding manuele therapie aan de SOMT in Amersfoort, die ik afrondde in 2012. Sinds 2016 ben ik mede-eigenaar van de praktijk.

Als manueel therapeut richt ik me op de bewegingsmogelijkheden voornamelijk de wervelkolom, maar ook de andere gewrichten. Het effect van een behandeling is vaak direct merkbaar. 

Mijn specialisaties zijn:

 • manuele therapie (Master SOMT)
 • heup- en knieklachten
 • dry needling
 • claudicatio intermittens (etalagebenen)
 • COPD-training
 • medical taping
fysiotherapeut Niek ten Dam
fysiotherapeut Reinier Bakker

Reinier Bakker

Ik ben geboren in IJmuiden in 1954. Ik heb gestudeerd in Bloemendaal aan de Haarlemse Academie voor Fysiotherapie en ben afgestudeerd in 1977. 

Na een kleine 2 jaar vertrok ik vanuit een algemeen ziekenhuis in Schiedam naar Lochem. Daar werkte ik tot 1985 bij Jan en Hetty Haker. Daarna begon ik als zelfstandige.

Mijn aandachtsgebieden zijn sportfysiotherapie en de problematiek van schouder, heup, knie en enkel; ook voor en na operaties. Ik houd me ook bezig met dry needling, ben regelmatig aanwezig in de oefenzaal en ben gek op pure chocolade en cappuccino.

Fysiotherapie is een boeiend en afwisselend beroep. De mens in al zijn facetten staat centraal. Dat is voor mij nog elke dag een uitdaging.

Karlijn Harleman

Mijn naam is Karlijn Harleman. Sinds juli 2017 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie de Brug. Ik heb fysiotherapie gestudeerd aan Saxion Hogescholen Enschede. Daarnaast heb ik de minor 'Kinderen' doorlopen aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb een cursus Medical taping, therapeutisch tapen en sportmassage gevolgd. Vanaf maart 2018 zal ik mensen gaan begeleiden met Claudicatio intermittens, ofwel etalagebenen.

Fysiotherapie is een sociaal, dynamisch en onderzoekend beroep waarbij ik me niet snel uitgeleerd zal wanen. Ik behandel mensen met verschillende aandoeningen en complexiteiten en stel in samenspraak met u een passend en persoonlijk behandelplan op.

Zelf ben ik altijd te porren voor groepslessen zoals Bodypump, Battlerope, RPM en boksen. Ik trek er graag op uit in binnen- of buitenland, maar geniet ook erg van een simpele boswandeling met mijn hond.

fysiotherapeut Karlijn Harleman
fysiotherapeut Gieneke van Nus - Dijkstra

Gieneke van Nus - Dijkstra

Sinds 1978 ben ik fysiotherapeut in Lochem. Mijn interesse was altijd breed. Naast de algemene fysiotherapie heb ik aandacht voor ouderen, adem- en ontspanningstherapie, lymfedrainage en oncologie.

Gaandeweg is oedeemtherapie mijn grootste specialisatie geworden, met borstkanker als aandachtsgebied. Het ziekteproces is voor iedereen anders en ik vind het een bijzondere taak om mensen met deze aandoening aandacht te geven. Een luisterend oor te zijn. De eigen kennis en ervaring van de patiënt te gebruiken ter ondersteuning van het genezingsproces.

Ik behandel mensen in de praktijk, maar ook thuis. Ik kom op de fiets voor oudere mensen die niet meer naar de praktijk kunnen komen. Dat maakt het nog persoonlijker.

Naast mijn werk geniet ik van rust en stilte in de natuur. Ik tuinier, fiets en wandel. Tijdens vakanties ga ik regelmatig naar de bergen. Ook verdiep ik me in religie en spiritualiteit. Ik lees, en zing soms graag een liedje.

Herman Eppink

Mijn naam is Herman Eppink en ben met ingang van april 2018 werkzaam als psychosomatisch fysiotherapeut en haptotherapeut bij Fysiotherapie De Brug in Lochem.

Mijn hobby's zijn koken, het maken van verre reizen, handboogschieten en lezen. Ik heb jaren parachutegesprongen en gedoken, maar daar heb ik na een ongeval mee moeten stoppen. Ik ben geboren in Almelo en ben na mijn studie fysiotherapie in Deventer blijven hangen. Een mooie oude hanzestad waar ik met veel plezier woon.

Mijn specialisaties zijn:

 • Psychosomatisch fysiotherapeut
 • (kinder)Haptotherapeut
 • Chronische stress reversal coach
 • Biofeedback therapeut
 • Mindfulness coach
 • Slaapstoornissen
fysiotherapeut Herman Eppink
fysiotherapeut Marieke Rothman

Marieke Rothman - Groenouwe

Op de maandagavond werk ik als therapeut bij de fysiofitness van Fysiotherapie de Brug. Ik studeerde in 1997 af aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sindsdien verricht ik verschillende waarnemingen binnen deze praktijk. 

De rest van de week werk ik 3 dagen op de afdelingen revalidatie, dagbehandeling en polikliniek van Sutfene. Ik ben gespecialiseerd oedeemtherapeut en thuiszorgtherapeut, met als ambitie om de master geriatrie te gaan volgen.

Ben ik vrij, dan breng ik tijd door met mijn man en onze 4 kinderen. Daarnaast mag ik graag volleyballen en lees ik ’s avonds een goed boek.  

Pim Weierink

Mijn naam is Pim Weierink en sinds 2014 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Na mijn afstuderen ben ik direct aan de slag gegaan in Zwitserland, waar ik in totaal 2 jaar met veel plezier heb gewerkt. In 2016 ben ik gestart met de Master Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort. Mijn interesse ligt voornamelijk in wervelkolom gerelateerde klachten.

Specialisaties:

 • Manueel therapeut i.o. (SOMT)
 • Mulligan technieken
 • Nek- en rugklachten
fysiotherapeut Pim Weierink
Iedere fysiotherapeut van Fysiotherapie de Brug biedt deskundig advies