Mijn interesse voor het vak ontstond toen ik zelf geblesseerd raakte en naar de fysiotherapeut moest
Niek ten Dam

Ontmoet ons team

De 8 teamleden van Fysiotherapie de Brug in Lochem werken elke dag vol enthousiasme aan uw gezondheid. Wij hebben verschillende expertises en kunnen u dus met veel verschillende klachten snel en efficiënt helpen.

fysiotherapeut Jannet de Haan

Jannet de Haan - Ekkelenkamp

BIG-nummer 49033542104

Ik ben al meer dan 25 jaar met veel plezier fysiotherapeut. Heeft u klachten van acute of chronische aard of bent u gevoelig voor blessures? Samen gaan we het bewegen weer zo optimaal mogelijk maken, herstellen en onderhouden. Ik werk zowel in de praktijk van de Brug als op locatie. Bij u thuis of in uw bedrijf, bijvoorbeeld. Zelf sport ik ook, en ik begeleid spelers en teams van de Lochemse hockeyclub.

Specialisaties

 • (jeugd-)Sportrevalidatie (kracht- en conditie training)
 • Dry needling (ook nek- hoofdgebied)
 • blessurebehandeling en -preventie
 • Medical taping
 • Medisch fitness
 • Echografie

Verder heb ik de opleiding gevolgd voor bedrijfs- (en arbeids)fysiotherapie; acupunctuur en manuele therapie Marsman. Momenteel volg ik een masteropleiding sportfysiotherapie.

Niek ten Dam

BIG-nummer 89909222104

Ik werk sinds 2007 bij deze fysiotherapiepraktijk in Lochem. In 2009 ben ik begonnen aan de Master Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort, welke ik in 2012 heb afgerond. Sinds 2016 ben ik mede-eigenaar van de praktijk!

Als manueel therapeut richt ik me op de bewegingsmogelijkheden van voornamelijk de wervelkolom, maar ook de andere gewrichten. Het effect van een behandeling is vaak direct merkbaar, het bewegen gaat makkelijker!

Mijn specialisaties zijn:

 • Manuele therapie (Master SOMT)
 • Rug- en nekklachten
 • Heupklachten
 • Echografie
 • Claudicatio intermittens (etalagebenen)
 • COPD-training
fysiotherapeut Niek ten Dam

Pim Weierink

BIG-nummer 49919161204

Mijn naam is Pim Weierink en sinds 2014 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Na mijn afstuderen ben ik direct aan de slag gegaan in Zwitserland, waar ik in totaal 2 jaar met veel plezier heb gewerkt. In 2016 ben ik gestart met de Master Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort, welke ik in 2019 heb afgerond. Mijn interesse ligt voornamelijk in wervelkolom gerelateerde klachten.

Specialisaties:

 • Master Manueel therapeut (SOMT)
 • Mulligan technieken
 • Nek- en rugklachten
fysiotherapeut Pim Weierink
fysiotherapeut Frederieke Huizinga

Frederieke Huizinga

BIG-nummer 59926359504 

Mijn naam is Frederieke Huizinga. Sinds 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Fysiotherapie op Saxion Hogeschool Enschede. Tijdens mijn opleiding heb ik een half jaar kennis mogen maken met de specialisatie revalidatie in chronische aandoeningen. Dit heeft mij erg enthousiast gemaakt voor deze tak binnen de fysiotherapie. Daarnaast heb ik veel affiniteit met geriatrie, hierbij kan men denken aan ouderdomsverschijnselen, ziekte van Parkinson en fysiotherapie na een beroerte. In de komende jaren wil ik mij hierin verder gaan verdiepen en specialiseren.

fysiotherapeut Carmen Huttenhuis op Bevers

Carmen Huttenhuis op Bevers

Mijn naam is Carmen Huttenhuis op Bevers. Sinds 2016 ben ik afgestudeerd fysiotherapeut en heb in 2018 de specialisatie oedeemtherapie afgerond. U kunt bij mij terecht voor oedeemgerelateerde klachten, denk daarbij aan post-operatief oedeem, oedeem tijdens of na een periode van kanker, lipoedeem of hart/vaat gerelateerd oedeem. Daarnaast kunt u bij mij terecht voor algemene fysiotherapie en neurologische revalidatie. Samen met u streef ik ernaar om een passende behandeling te geven.

Mijn specialisaties zijn:

 • Oedeemtherapie
 • Lymftaping
 • Neurologische revalidatie

Ina van de Hoef

Ik ben al meer dan 35 jaar psychosomatisch oefentherapeut en ik heb in de praktijk zo vaak mensen gezien die zichzelf en hun lichaam uitputten. Ons lichaam is, net als alles in de natuur, altijd op zoek is naar herstel en balans. Als dat niet meer lukt, gaat het klachten vertonen.

Dat kan resulteren in een spierspanningsklachten, vermoeidheid, burn-out, slaapproblemen, ademhalingsproblemen, darmklachten, eetbuien of overgewicht. Allemaal verschillende manieren waarop het lichaam aan de bel trekt.

Met heel mijn hart help ik mensen om weer naar hun lichaam te luisteren in plaats van er tegen te vechten. En om iets aan zichzelf te veranderen waardoor hun lichaam zich weer kan herstellen.

Ik maak gebruik van zowel lichaamsgerichte oefeningen als coaching gesprekken om jouw lijf en leven weer in balans te brengen.

oefentherapeut Ina van de Hoef

Marieke Rothman - Groenouwe

BIG-nummer 49047584604

Op de maandagavond werk ik als therapeut bij de fysiofitness van Fysiotherapie de Brug. Ik studeerde in 1997 af aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sindsdien verricht ik verschillende waarnemingen binnen deze praktijk. 

De rest van de week werk ik 3 dagen op de afdelingen revalidatie, dagbehandeling en polikliniek van Sutfene. Ik ben gespecialiseerd oedeemtherapeut en thuiszorgtherapeut, met als ambitie om de master geriatrie te gaan volgen.

Ben ik vrij, dan breng ik tijd door met mijn man en onze 4 kinderen. Daarnaast mag ik graag volleyballen en lees ik ’s avonds een goed boek.  

fysiotherapeut Marieke Rothman - Groenouwe
Iedere fysiotherapeut van Fysiotherapie de Brug biedt deskundig advies