Heeft u acute of chronische klachten, of voelt u een (beginnende) blessure opkomen? Samen gaan we het optimaal bewegen weer mogelijk maken, herstellen en onderhouden.
Jannet de Haan

Fysiotherapie de Brug in Lochem behandelt met dry needling

Wanneer u spierpijnklachten heeft, die niet vanzelf weggaan, kunnen het triggerpoints zijn. Deze triggerpoints ontstaan door overbelasting (statische aanspanning door verkeerde houding, bv achter de ipad of pc; door te lang of te zwaar sporten, bv bij hardlopers of teamsporters) of na een val waarbij je een rare draai hebt gemaakt of een rare beweging.  Triggerpoints zijn knoopjes in de spieren die verkrampt zijn geraakt, waardoor lokaal pijn kan ontstaan. Deze pijn kan uitstralen naar andere delen van uw lichaam en zo vermoeidheid, stijfheid, hoofdpijn, tintelingen en duizeligheid veroorzaken. Ook kan uw beweging beperkt worden.         

Fysiotherapie de Brug in Lochem kan deze triggerpoints wegkrijgen met o.a.dry needling.        

Bij ons in de praktijk hebben we veel ervaring met deze techniek en zijn er al veel mensen van hun vaak langdurige en beperkende pijn afgeholpen.

 

 

Met naaldjes je spieren versoepelen? Dry needling van Fysiotherapie de Brug;
Dry needling is een moderne manier om spieren los te krijgen

Spanning verwijderen met naaldprikjes

Deze redelijk nieuwe techniek valt onder fysiotherapie. We brengen kortdurend een naald in de spier die de pijn en eventuele uitstraling veroorzaakt. Er verandert iets in de spanning, waardoor de verkramping verdwijnt. Het gevolg is dat de spier diep en langdurig ontspant. U kunt een kort krampje voelen, maar deze verdwijnt snel en dan bent u van de pijn af. Maakt u de juiste aanpassingen in uw levensstijl, dan is de kans minimaal dat de problemen ooit nog terugkeren.

Uw behandelaars voor dry needling zijn Reinier Bakker, Jannet de Haan en Niek ten Dam. Wilt u meer informatie?

Dry Needling bij Fysiotherapie de Brug